Bir sezon daha geride kaldı

17-05-2022

Hibrit bir yapıda kurgulanan Fashion Week Istanbul’un son sezonu, Soho House Istanbul’da ve dijital platformlarda gerçekleşti.
F ashion Week Istanbul (FWI), 2009’da temelleri atıldığından bu yana Türk modasını ve tasarımcılarını tüm dünyada desteklemek ve geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır sürdürülen dijitalleşme faaliyetlerine pandemiyle beraber hız kesmeden devam eden Fashion Week Istanbul, tamamen dijital gerçekleştirilen üç sezonun ardından, fiziksel mekânları da programına dâhil etti ve hibrit bir yapıda “yola devam“ dedi.
Son sezon, 14 Mart’taki kick-off partiyle mekân sponsoru Soho House Istanbul’da başladı. 15-18 Mart tarihlerinde gerçekleşen Fashion Week Istanbul’a, 20’den fazla tasarımcı ve tasarımcı markası katıldı. Tasarımcılar, sinema ve moda disiplinlerinin bir nevi görsel kutlaması niteliğindeki moda filmleri ve birbirinden farklı, yaratıcı etkinlikler eşliğinde, ürettiklerini endüstrisinin önde gelen temsilcilerinin beğenisine sundular.


Koleksiyonları sergilenenler
FWI kapsamında 18 tasarımcı ile sekiz New Gen by İMA ve Karma by İMA genç tasarımcısı koleksiyonlarını sergiledi. Bashaques, Ceren Ocak, DB Berdan, Dice Kayek, Emre Erdemoğlu, Gökhan Yavaş, Mert Erkan, Murat Aytulum, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Özlem Erkan, Red Beard by Tanju Babacan, Selen Akyüz, Sezgi Tüzel, SUDIETUZ, T.A.G.G, Tuğba Atasoy ve Y+ Yakup Biçer hafta boyunca Sonbahar-Kış 2022/23 koleksiyonlarını sundu. Yaratıcı çalışmaları sektörle buluşan genç tasarımcılar ise şöyle sıralandı: New Gen by İMA kapsamında Berfin Özgür, Nazlıcan Türker, Öykü Ece Uza, Selina Alp, Şeyma Hamamcı ve Karma by İMA kapsamında Aycan Hakalmaz, Beyza Eyüboğlu, Ezgi Yıldırım…
Koleksiyonların moda filmleri ise etkinliğin resmi sitesi fashionweek.istanbul adresinden ve dijital platformlardan takip edildi. Hafta boyunca şehre yayılan panellerde sektöre ışık tutmak amacıyla, önemli isimlerle modanın gündemi masaya yatırıldı.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin organizasyonuyla düzenlenen FWI; Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından destekleniyor ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğinde yürütülüyor.


Diğer Haberler