Karsu Tekstil: Başarı, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı olmaktır

22-01-2021

Dünyada 38 ülkeye ihracat gerçekleştiren Karsu Tekstil’in hedefi, doğanın döngüsüne zarar vermeden sürdürülebilir ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştirmek. Geleceğe hazırlanan Karsu, Ar-Ge çalışmalarını, kullanım alanının çok genişleyeceği öngörülen kenevir elyafıyla, yosun özlü liflerden oluşan Seacell elyafı üzerine yoğunlaştırdı.

Kayseri’de 1973’te kurulan, bugün dünya markalarının onaylı tedarikçisi olarak 38 ülkeye ihracat yapan Karsu Tekstil, ‘İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019’ araştırmasında 245’inci sırada yer aldı. Karsu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Nevzat Seyok, “Karsu, yüksek kaliteli ve özellikli iplik üretimiyle, Ar-Ge çalışmaları ve müşteri odaklı çalışma yapısıyla, endüstriyel gelişim ve dönüşümlere ayak uydurmuş, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda prestijli marka konumunu günümüzde de sürdürmeyi başarmıştır” diye konuştu.
“Bizim için başarının anlamı, doğanın döngüsüne uygun ürün üretilmesinin önemli bir sorumluluk olduğunun bilinciyle, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı olmaktır” diyen Seyok, bu kapsamda yenilenebilir enerji kullanımıyla birlikte recycle ve organik ürün üretimlerine büyük önem verdiklerini ifade etti. Global Recycled Standart, Ekotex, Organik Cotton, FSC sertifikalarına sahip Karsu Tekstil, modaya fonksiyonel ve teknik tekstillere özellikli ürünler sunuyor. Dünya markalarının onaylı tedarikçisi konumunda olan Karsu, günde 50 ton ve yılda 15 bin ton iplik kapasitesiyle 38 ülkeye ihracat yapıyor.

“Beş yıl içinde dijital dönüşüm tamamlanacak”
Karsu Tekstil’in önümüzdeki beş yıl içinde gerek makine ve teknolojik alt yapısında, gerekse yönetim ve insan kaynaklarında dijital dönüşümünü tamamlamayı hedeflediğine dikkat çeken Seyok, bunu gerçekleştiremeyen, şeffaf tedarik zincirlerinin dışında kalan işletmelerin rekabet gücünü kaybedeceğine inanıyor. Seyok, son yapılan uluslararası anketlerde, bu dönüşümün sektör için uzak bir gelecekten ziyade yakın gelecekte bir zorunluluk olarak ortaya çıktığına dikkat çekti.
Karsu Tekstil, dijitalleşmenin yanı sıra gelecek için önemli Ar-Ge çalışmaları da yürütüyor. “Ar-Ge çalışmalarımızı, doğal yapısıyla gelecekte kullanım alanının çok genişleyeceğini düşündüğümüz kenevir elyafıyla, yosun özlü liflerden oluşan Seacell elyafı üzerine yoğunlaştırdık” diyen Seyok şöyle devam etti: “Bu elyaflardan ve bu elyafların diğer doğal elyaflarla karışımından üretilen doğal ve fonksiyonel iplik ve kumaşlarla yeni ürün yelpazemizi zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bunların yanı sıra güç tutuşu ve antistatik ürün gruplarıyla recyle ürünlerimiz, piyasalarda ilgi görüyor. Bu gruplarda da Ar-Ge çalışmamız devam ediyor.”
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin değişime ve dönüşüme ciddi anlamda bir katalizörlük yaptığını söyleyen Seyok, “Pandemi sonrası, yeni normale doğru gidilirken, empati becerisi yüksek, vizyon sahibi zihinsel dönüşümü başarabilen yöneticiler başarılı olabilecektir” diyerek, dönüşüme ayak uydurmanın önemini vurguladı.


Diğer Haberler