Dinarsu: Hedef, beş yıl içinde dünyanın en büyüklerinden olmak

22-01-2021

Dinarsu, ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması’nda bir önceki yıla göre 25 basamak yükselerek 281’inci sırada yer aldı. Ağırlıklı ABD’ye ve Avrupa’ya halı ihraç eden Dinarsu, gelecek yıl listede yükselmeyi hedefliyor.

Dinarsu ve Merinos Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu “Önümüzdeki yıllar için hedefimiz, yeni yatırımlarımızla beraber bu yükselişin hızını artırmak ve sürekliliğini sağlamaktır” diyor. Firmanın, 2005 yılında Erdemoğlu Holding bünyesine katılmasının büyümesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Erdemoğlu, satış sonrasında yaşanan süreci şöyle anlatıyor:
“Holding bünyesine katıldıktan sonra tamamı sıfır yeni fabrika binalarıyla o günün en yeni teknolojilerine sahip makina yatırımlarına hızlıca başlandı. Kısa süre içerisinde Dinarsu’nun iç ve dış piyasadaki satışları ve pazar payı artmaya başladı.”

Pandemide internetten rekor satış
Pandemi pek çok sektörde satış grafiklerinin düşmesine neden olurken Dinarsu, bu süreçte yurt dışından rekor düzeyde siparişler aldı. Pandeminin getirdiği ülkeler bazında kısıtlamalarla birlikte, dünyanın dört bir tarafındaki birçok müşterinin belirsizlik ve endişe nedeniyle siparişlerini beklemeye aldığını ifade eden Erdemoğlu, “Ancak, bu dönemde insanlar evlerinde daha çok vakit geçirdiklerinden özellikle ev eşyalarını yenilemeye yöneldi ve daha çok internet kanalıyla alışveriş yaptı. Ertelenen siparişler ve azalan stokların yarattığı yeni siparişler olanca hızıyla Haziran başında gündemimize düştü. Normal şartlarda üç ay içerisinde aldığımız siparişler üç hafta içerisinde fabrikamıza ulaştı. Şu anda var gücümüzle siparişleri müşterilerimize zamanında yetiştirmeye çalışıyoruz” diyor. Haziran ayıyla birlikte yüzde 100 kapasiteye ulaşan Dinarsu yılın üçüncü çeyreğinde ihracatını büyük ölçüde artırarak, 2019 yılının ilk dokuz ayındaki ihracat rakamlarını geçti. Dinarsu’nun 2020 hedefi ise ihracatta en az yüzde 10 artışla yılı kapatmak.

Başarımızın sırrı: Paylaşmak
“Çerkezköy fabrikasına yaptığımız yeni yatırımlarla Dinarsu’nun kapasitesini bu yılın sonunda iki katına çıkarmış olacağız. Tufting sektöründeyse Gaziantep’te inşaatına başlanılan yeni fabrikayla şu andaki kapasite dört katına çıkmış olacak. Tüm bu yatırımlarla tufting sektöründe önümüzdeki beş yıl içerisinde global çerçevede dünyanın en büyük üreticilerden biri olmayı hedefliyoruz” diyen Erdemoğlu, “Sürekli ilerleyen teknoloji, değişen tüketim alışkanlıkları, farklılaşan yaşam tarzlarıyla birlikte dünyamız çok hızlı değişiyor. Bu değişimleri yakından takip ve analiz eden Dinarsu, farklı pazar taleplerini hızla karşılayabiliyor” diyor. Erdemoğlu, Dinarsu’nun bugünlere gelmesindeki en büyük paya, şirketlerin kurucusu, Onursal Başkan Mehmet Erdemoğlu’nun ilkelerinin sahip olduğunu belirterek ekliyor: “Benimsediğimiz bu ilkeleri var gücümüzle yaşatmaya, sürdürmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin önde gelen büyük bir şirketi olarak başarımızın ana sırrı paylaşmaktır; başarımızı tüm çalışanlarımızla, bayilerimizle, müşterilerimizle ve tedarikçilerimizle paylaşmaktır. Büyümeye çalışan şirket yöneticilerine tavsiyem, insani değerleri hayatlarında ve şirketlerinde ilk sıraya koyarak tüm çevrelerine paylaşımcı olmalarıdır” diyor.


Diğer Haberler