SENDİKAMIZ YAYINLARI
Sendikamızın çeşitli kurumlar ile iş birliği ile yayınladığı, ulusal ve uluslararası paydaşlarına dağıtımını sağladığı kitaplar:
Richard Luecke’nin şirketlerin başına gelebilecek felaketleri önlemede ihtiyaç duyulacak temel bilgileri içeren, beklenmedik krizlerde istikrarı sağlamak ve duruma hakim olmak için uygulanacak tedbirlere dair bir çerçeve ortaya koyan bu önemli eserdir.
Türk tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık tarafından yazılan “Türkiye Tekstil Tarihi Üzerinden Araştırmalar” kitabı ülkemizde çağlar boyu tekstil sektörünün tarihine ve bugününe ışık tutan bir eserdir.
Sendikamız Danışma Kurulu üyesi A. Tahir Gürsoy’un kaleme aldığı serinin 2. Kitabı Giyim Kültürü ve Moda-2. Mesleki Bilgiler adlı çalışma, sektörün gelişimi için önem taşıyan bir kitap. Moda tasarım, ürün, mal-malzeme, aksesuar, üretim, pazarlama ve mağazacılık gibi ana başlıklar altında 16 bölümden oluşuyor.
Julia Pardoe’nun 21. yy modern gazeteci kimliği ile yaptığı tasvir ve W.H. Bartlett’in yüz kadar gravürle birlikte Sultanlar Şehri Sendikamız desteği ile ülkemizde ilk kez yayınlandı.
Osmanlı-Türk kültürünün en özgün ve kalıcı eserlerini başarmış olan Mimar Sinan’ın başyapıtı Selimiye’yi ele alan Doğan Kuban’ın “Sinan’ın Sanatı ve Selimiye” adlı eseri Sendikamız desteği ile Türkçesi ve İngilizcesi basılmıştır.
Octavien Dalvimart’ın 1798 yılı civarında İstanbul’a gelerek çizdiği 60 renkli resme, açıklamaların da eklenmesiyle 1802’de Londra’da yayımlanan Osmanlı Kostümleri, Sendikamız katkısıyla ilk kez Türkçe basıldı.
Prof. Dr. Ayşe Uygur ve öğrencisi Dilek Yüksel’in “Tekstil Baskı Stilleri” konusundaki tez çalışması Sendikamız desteği ile kitap haline getirildi. Baskı yöntemleri ile ilgili bu çalışmada 10 farklı tekstil firmasında ve 6 farklı atölyede yapılmış yaklaşık 450 uygulama bulunuyor.
Cumhuriyet’in öncü kurumu Sümerbank’a vefa niteliğindeki Bir Okudular Bin Dokudular kitap ve belgesel projesi Sendikamız desteği ile 2016 yılında gerçekleşti. Söz konusu proje ile Sümerbank ve Sümerbank’ın adını yaşatan çalışanlarının gelişimi ve 1930’lardan bu yana Türkiye sanayisini anlatan bir yayın haline geldi.
The Economist’in “Rakamlarla Dünya Cep Rehberi” isimli yayınının 5 yıldan beri Türkçesi Sendikamız desteği ile basıldı. Söz konusu rehber, “Coğrafya ve Demografi”, “Ekonomi”, “Özel Sektör”, “Politika ve Toplum”, “Sağlık ve Refah”, “ Kültür ve Eğlence” başlıklarında dünya ülkelerine ilişkin güncel veriler sunuyor.
Ulu önderimiz ATATÜRK’ün savaş şartlarında bile kendi el yazısıyla dikte ettirdiği kıymetli eser.
Teknolojinin gelişmesiyle günlük hayatımızda daha önemli bir yer teşkil eden“ Prodüktivite/verim-lilik” kavramı ulusal düzeyde örgütlenmiş kuruluşların araştırmalarının incelenerek ülkemiz şartlarına uyarlanan bir başvuru kaynağıdır.
İstiklal Savaşı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemini kaplayan sekiz yıllık tarih diliminde Mustafa Kemal Atatürk ’ün siyasi, askeri ve kültürel alandaki dehasını gösteren bir eser.
Modern çağın yaşam koşulları çalışanların üzerinde yaratabileceği sağlık sorunları ve bu unsurlarla nasıl mücadele edileceği konusunda bilimsel bir araştırma.
Kurumsal ve kişisel düzeyde birkaç yönü ile ele alınan sorunların ve temel çözüm önerilerinin topluca değerlendirildiği bir araştırma.