Sendikamız Olağanüstü Genel Kurulu Yapıldı

01-07-2021

Olağanüstü Genel Kurulumuz, 7226 Sayılı Torba Kanun ile getirilen düzenlemeler çerçevesinde üyelerimize işveren dayanışma ve yardım fonumuzdan daha fazla destek olmak amacıyla 07.04.2021 tarihinde pandemi koşulları ve kuralları da dikkate alınarak Wyndham Grand İstanbul Levent Oteli’nde yapıldı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘pandemi’ olarak tanımlanan koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olumsuzlukların, gerek küresel bazda, gerekse ülkemiz ekonomisinde ve çalışma hayatında her geçen gün daha da ağır sonuçlar doğurduğu bir dönemden geçmekteyiz.
Ülkemizde de hızla yayılan COVID-19 pandemisinin etkilerinin azaltılması için her türlü destekle üyelerimizin yanında olan Sendikamızın çabaları ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) hükümet nezdindeki girişimleriyle, İşveren Sendikalarına karşılıksız yardıma dayalı işveren dayanışma ve yardım fonu kurmasına imkân sağlayan 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 26/10’uncu maddesinde yer alan yüzde 25 ibaresi, 26 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7226 sayılı Kanun ile yüzde 35’e çıkarıldı.
7226 Sayılı Torba Kanun ile getirilen değişikliler kapsamında, işveren dayanışma ve yardım fonumuzdan üyelerimize daha fazla destek sağlayabilmek için, olağanüstü genel kurulumuz Yönetim Kurulumuzun çağrısı üzerine 07 Nisan 2021 Wyndham Grand İstanbul Levent Oteli’nde yapıldı.
Olağanüstü Genel Kurul’da yapılan Ana Tüzük değişikliğiyle işveren dayanışma ve yardım fonu bütçemizin miktarı artırılarak Kanun’da yer alan yüzde 35 oranına göre yeniden belirlendi. Ayrıca İşveren dayanışma ve yardım fonundan olağanüstü genel kurulda alınan kararla yapılan geçmişe dönük fark ödemesi de pandeminin yarattığı sıkıntılı süreçte üyelerimize can suyu oldu.
Sendikamız, yaşadığımız küresel salgının etkilerini en aza indirebilmek için yasal düzenlemeler çerçevesinde her zaman maddi ve manevi olarak üyelerimizin yanında olmaya devam edecektir.


Diğer Haberler