İstanbul’da moda rüzgarı

04-11-2019

Türk moda endüstrisini dünyaya tanıtmayı amaçlayan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI), 14’üncü sezonunu geride bıraktı. Defileler ve etkinlikler ‘Together’ temasıyla sektör temsilcilerini ve modacıları bir araya getirdi.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul İlkbahar/Yaz 2020 sezonu 8-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Zorlu PSM’de ve çeşitli defile mekânlarında gerçekleşti. Her yıl iki defa, uluslararası moda takvimi doğrultusunda düzenlenen moda haftası bu yıl 40 tasarımcıyı ağırladı. Bu isimler arasında tecrübeli isimler kadar, her yıl olduğu gibi genç tasarımcılar da vardı.
Bu yıl 10’uncu senesini de kutlayan hafta için ‘Together’ (Birlikte) temasının seçilme nedeni ise moda endüstrisinin tüm paydaşlarını güçlerini birleştirmeye ve tek bir moda platformu etrafında yaratıcılığı paylaşmaya davet niteliği taşımasıydı.

Koleksiyonlar sektörle buluştu
Tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonlarını sergilediği defileler, moda haftasının ilk gününde Natalie Kolyozyan’ın ‘Saturday Night or Sunday Morning’ koleksiyonu ile başladı.
Defilelere panellerin de eşlik ettiği etkinlik dizisine Türkiye’den ve yurt dışından binlerce moda profesyoneli ve medya mensubu katılım gösterdi.
Etkinliğin ilk gününde Önder Özkan, Bağzıbağlı Prive X Özlem Erkan, Can Yunus Çetinkaya, Niyazi Erdoğan ve Özlem Sürer yeni sezon koleksiyonlarını sergiledi.
Pioneering Designers II Emre Pakel-Seydullah Yılmaz, Exquise, Gökhan Yavaş, Join Us, Sudi Etuz, Ceren Ocak, Mehtap Elaidi gibi tasarımcı ve markaların koleksiyonlarının da sektörle buluştuğu haftada Gül Ağış, kurucusu olduğu Lug Von Siga markasının 10’uncu yılını Venedik Sarayı’nda gerçekleşen defile ile kutladı.
Kapanış gününde Serra Kefeli’nin yaratıcısı olduğu Kith&Kin markasının koleksiyonu beğeniye sunuldu. MBFWI’nin son defilesinde ise Çiğdem Akın’ın, Barbie için hazırladığı tasarımları ses getirdi.
Etkinliğin isim sponsoru Mercedes-Benz’in A-Serisi 180 modeli de etkinlik boyunca Zorlu PSM girişinde ziyaretçileri selamladı.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen MBFWI, Moda Tasarımcıları Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ve İstanbul Moda Akademisi tarafından destekleniyor.


Diğer Haberler