Geleceği Şekillendir!

05-01-2023

Türkiye’nin uzun soluklu organizasyonları arasında bulunan ve bu yıl 30’uncusu gerçekleştirilen İnsan Yönetim Kongresi, İstanbul’da yapıldı. Peryön tarafından düzenlenen ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası üyelerinin de katıldığı etkinliğin ana teması, “Geleceği Şekillendir” oldu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 5-6 Ekim tarihleri arasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı ve bu yıl 30’uncu kez gerçekleştirilen İnsan Yönetimi Kongresi’nin katılımcılarını ağırladı. Her yıl olduğu gibi Sendikamız desteğiyle TTSİS üyeleri kongreye katılım sağladı. Geride bıraktığı yıllar içerisinde 1200’den fazla oturumda 1600’den fazla konuşmacının yer aldığı kongre, bugüne kadar 55 binden fazla kişi tarafından takip edildi.

Peryön tarafından düzenlenen, ana teması “Geleceği Şekillendir” olarak belirlenen ve sunuculuğunu Uzman Doktor Kerem Dündar’ın üstlendiği İnsan Yönetimi Kongresi’nin açılış konuşması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. Konuşmasında 86 binden fazla çalışana hizmet eden bir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak, insan kaynakları biliminin önemini vurgulayan İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile proje üretmek isteyen insan kaynakları çalışanlarına kapılarının açık olduğunun da altını çizdi.İmamoğlu’ndan sonra Peryön’ün Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, konuşmasını yaptı. İnsanda var olan merak duygusu sayesinde teknolojinin her geçen gün geliştiğini ve iyi şeyler yaratıldığını belirten Çelebiöven, bu durumun kimi zaman krizlere yol açabildiğini söyledi. Özellikle son üç yılda dijitalleştiğimizden ve bu dijitalleşmeye nasıl uyum sağladığımızdan bahseden Peryön Yönetim Kurulu Başkanı, iklim krizinin önümüzdeki dönemde insanlığı bekleyen en önemli sorun olduğuna dikkat çekti. Son zamanlarda iş dünyasında en fazla karşılaşılan yetenek kıtlığı, sessiz istifa gibi problemleri aktaran Çelebiöven, Türkiye’deki gençlerin yüzde 81’inin yurtdışına gitmeye çalıştığını vurguladı.

Çalışma hayatında büyük değişim
İnsan Yönetimi Kongresi’nde iki gün boyunca devam eden oturumlarda alanında uzman birçok kişi konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, liderlik kavramının giderek daha da önem kazanmasını; pandemiyle birlikte değişen çalışma koşullarını; X, Y ve Z kuşaklarının benzer ve farklı yönlerini; tüm dünyayı etkileyen iklim krizini ve giderek hayatımızda daha fazla yer edinen Metaverse’ü ele aldılar.

Konuşmacılar arasında yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın, “Bilgi Teknolojileri Organizasyonunda İnsan Kaynakları Dönüşümü” başlığını taşıyan oturumda HumanGroup Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Gaye Özcan’ın sorularını yanıtladı. Taşkın, kamuda yeni nesil çalışma ortamını nasıl kurduklarını ve neleri değiştirdiklerini anlatırken “Kamuda yapılamaz ne varsa yaptık,” dedi. Taşkın, ekibiyle birlikte kurdukları çalışma ortamında, önem verdikleri değerlerle ilgili bazı noktaların altını da çizdi. Bu değerlerin başındaysa, “erişebilir bir lider olmak” geliyor. Çalışanların sadece iş değil, her konuda liderlerine ulaşabilmesi, aidiyet hissini artırırken verimlerini de yükseltiyor. Taşkın’ın uygulamaya başladığı bir diğer unsur kamu kurumlarının misyon ve vizyonlarının çalışanlar tarafından anlaşılabilmesini sağlamak. Kamuda yeni nesil çalışma ortamının bir diğer ayağını ise “Teknoloji Kürsüsü” oluşturuyor; bu çerçevede her hafta değişik başlıklarla 25 bin çalışana canlı yayın yapılıyor. Çalışanlara yönelik altı ayda bir yapılan memnuniyet anketleri; Steve Jobs ve arkadaşlarından alınan ilhamla girişimci çalışanlar için uygulanan “Garaj” projesi; “Açık Kapı Politikası” aracılığıyla 19.00’dan sonra Genel Müdür ile görüşme imkânı ve çalışanların mutluluğunu sağlamak üzere mutluluktan sorumlu üst yönetici (Chief Happiness Officer) görevlendirmesi, yine kamuda yeni nesil çalışma ortamının oluşmasına aracılık eden uygulamalar arasında bulunuyor.


Diğer Haberler