İyi Pamuk Uygulamaları Derneğinin Nisan ayı bülteni

17-04-2017

Değerli Paydaşlarımız,
2017 sezonunda Better Cotton üretimi yapacak yeni Üretici Birimlerimiz 27-29 Mart tarihleri arasında İzmir'de eğitildi. Eğitime, İzmir, Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana illerimizden toplam 28 kişi katıldı. Üç gün süren eğitimimizde katılımcılara Better Cotton Standart Sistemi ve İnsana Yakışır İş İlkesi eğitimleri verildi. Daha fazla bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.
2017 sezonuna, eski ve yeni Üretici Birimlerimizle birlikte, daha fazla yörede ve daha fazla çiftçi ile Better Cotton üretimimizi arttırarak gireceğimiz haberini şimdiden sizlerle paylaşabiliriz. Çiftçilerimizin ekimlerini gerçekleştirmeleri ile birlikte 2017 sezonuna ilişkin tahmini Better Cotton üretim rakamlarımızı sizlere duyuracağız.
 
ADANA TİCARET BORSASI BETTER COTTON ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN PAYDAŞ TOPLANTISI DÜZENLEDİ
23 Mart 2017 tarihinde Adana Ticaret Borsası, ‘Better Cotton – Sürdürülebilir Pamuk’ Üretici, Çırçır İşletmesi ve Paydaş Toplantısı düzenledi. Toplantıya, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ve ATB Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı, İl Tarım Müdür Yardımcısı Gürkan Yaşar, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, IPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, İl ve İlçe Ziraat Odaları Yöneticileri, Çırçır İşletmecileri, Sulama Birliği Yöneticileri ve pamuk üreticileri yoğun katılım gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç yaptı. Ayrıca toplantıda değerli hocalarımız Doç.Dr. E.Bülent Erenoğlu, Prof.Dr.Sermet Önder, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Durmuş Kuş, Prof.Dr. Cafer Mart katılımcılara Better Cotton Üretim İlkelerinden toprak sağlığı, doğal yaşam, suyun etkin kullanımı, ürün koruma, lif kalitesi, İnsana yakışır iş ve iş güvenliği ile ilgili konuları kapsayan kısa bilgilendirme yaptılar. Toplantı ile ilgili detaylı habere buradan ulaşabilirsiniz.

GAZİANTEP SÜRDÜRÜLEBİLİR PAMUK ÜRETİMİ İÇİN TOPLANDI
Gaziantep Ticaret Borsası ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği işbirliğiyle, Gaziantep'te pamuk üretimini çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda sürdürebilir kılmak amacıyla toplantı düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları temsilcileri, bölgedeki Çırçır İşletmelerinin yanı sıra pamuk çiftçilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılara derneğin faaliyetleri, Better Cotton Standardı ve İlkeleri hakkında bilgi verildi. Toplantı ile ilgili detaylı habere buradan ulaşabilirsiniz.

BCI, TÜM MARKA VE PERAKENDECİLERİ ETKİNLİĞE DAVET EDİYOR-TÜRKİYE
Türkiye'deki Better Cotton tedariğinin desteklenmesi ve yerel markalarında BCI misyonu hakkında bilgi sahibi olması için bu yıl Ekim ayında İstanbul'da bir etkinlik düzenlenecektir. Toplantı sadece marka ve perakendeciler için düzenlenecektir. Davetiye'ye buradan ulaşabilirsiniz. Bilgi almak veya katılımınızı bildirmek için seyma.karacay@bettercotton.org adresini kullanabilirsiniz
 

Diğer Haberler